Składniki:
2
op. ciasta francuskiego
mieszanka
warzyw (marchew, brokuły)
25
dag pieczarek
1
pojedynczy filet z kurczaka
2
jajka
10
dag startego parmezanu
100
ml śmietany 18 %
gałka
muszkatołowa
Vegeta,
pieprz, sól,
2
łyżki sezamu
3
łyżki oleju
3
łyżki bułki tartej
Przygotowanie:
1
– Pieczarki pokroić w plastry, usmażyć na oleju, warzywa ugotować, wystudzić.
Mięso umyć, pokroić w małe kawałki, oprószyć przyprawami i podsmażyć na oleju. Śmietanę zmiksować z 2 jajkami, dodać ser i przyprawy.
2
– Tortownicę (śr – 25 cm) natłuścić i oprószyć bułką tartą. Dno i boki wyłożyć
ciastem, ponakłuwać widelcem.
3
– Wyłożyć warzywa, kurczaka i pieczarki oprószyć Vegetą. Zalać masą śmietanowo – jajeczną.
4
– Przykryć drugim ciastem i skleić brzegi, posmarować jajkiem i posypać
sezamem. Piec ok. 35 min w temperaturze 220°C.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz