Jaja w koszulce to potrawa, którą podaje się na śniadanie w restauracjach.
Składniki:
2
kromki chleba tostowego
1
ząbek czosnku
1
łyżka masła
1
jajko
3
łyżki octu
Sól
Do
dekoracji: sałata, cytryna, ogórek
Krok po kroku:
2. Wyłóż
na ręcznik papierowy, a następnie owiń w folię aluminiową aby nie wystygł.
3. Jajo
wybij na talerzyk.
4. Do
wrzącej, lekko osolonej wody z dodatkiem octu (1 l wody – 3łyżki octu) przelej
z talerzyka, delikatnie zamieszaj. Gotuj ok. 3 minuty.
5. Po
ugotowaniu – białko powinno być ścięte, a żółtko płynne. Jajko wyjmij łyżką
cedzakową na płaski talerz.



Brak komentarzy:
Prześlij komentarz