Sos tatarski – pikantny i lekko kwaśny idealnie pasuje do jajek na twardo. Podaje się jako przystawkę lub po prostu na śniadanie czy kolację.
Składniki:
6
jajek
2
średnie ogórki konserwowe
1
mały słoiczek grzybków marynowanych
4
łyżki majonezu
4
łyżki jogurtu naturalnego gęstego
sól,
pieprz
zielona
sałata, rzodkiewki i zielona pietruszka do dekoracji
Sposób przygotowania:
1.
Jaja ugotować na twardo, wystudzić, obrać i przekroić wzdłuż na pół.
2.
Przygotować sos: wszystkie składniki pokroić w drobną kosteczkę, połączyć z
majonezem i jogurtem, doprawić do smaku.
3.
Na talerzu ułożyć liście sałaty, przełożyć sos, ułożyć jajka i udekorować
rzodkiewkami i zieloną pietruszką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz