poniedziałek, 3 października 2016

Polędwiczka wieprzowa nadziewana mozzarellą i suszonymi pomidorami



Składniki:
1 polędwiczka wieprzowa
1 słoiczek suszonych pomidorów w oleju z ziołami
1 op. mozzarelli (duża kulka)
Zioła prowansalskie
Sól, pieprz,

Wykonanie:
Polędwiczkę rozciąć wzdłuż jednego boku, rozłożyć jak książkę, delikatnie rozbić tłuczkiem do mięsa. Posypać solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Ułożyć na polędwiczce plastry mozzarelli, a na wierzch suszone pomidory. Zwinąć w roladkę i spiąć wykałaczkami. Gotową roladkę oprószyć ziołami, obsmażyć na patelni, następnie przełożyć do naczynia żaroodpornego i podpiec ok. 20 minut w temperaturze 180°C.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz