niedziela, 5 czerwca 2016

Muffinki kurczakowe



Składniki:
50 – 60 dag piersi z kurczaka
10 dag sera żółtego
1 czerwona papryka
30 dag pieczarek
1 cebula
natka pietruszki
średni majonez
sól, pieprz
1 łyżka masła

Sposób wykonania:
Pieczarki i cebulę udusić na maśle, pod koniec dodać sól i pieprz. Paprykę i ser pokroić w kostkę, natkę posiekać. Mięso podzielić na mniejsze kawałki, rozbić (brzegi cieniej, a środek mięsa musi być trochę grubszy) i oprószyć przyprawami. Mięso wkładać do foremek posmarowanych olejem, tak aby wystawały brzegi. Nakładać pieczarki, paprykę, ser i posypać natką. Wystające kawałki mięsa założyć na siebie, aby zakryć nadzienie. Wierzch posmarować majonezem. Piec w piekarniku nagrzanym do 180°C przez około 30 – 40 minut.
Muffinki można podawać na gorąco lub na zimno.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz