Składniki:
50
– 60 dag piersi z kurczaka
10
dag sera żółtego
1
czerwona papryka
30
dag pieczarek
1
cebula
natka
pietruszki
średni
majonez
sól,
pieprz
1
łyżka masła
Sposób wykonania:
Pieczarki
i cebulę udusić na maśle, pod koniec dodać sól i pieprz. Paprykę i ser pokroić
w kostkę, natkę posiekać. Mięso podzielić na mniejsze kawałki, rozbić (brzegi
cieniej, a środek mięsa musi być trochę grubszy) i oprószyć przyprawami. Mięso
wkładać do foremek posmarowanych olejem, tak aby wystawały brzegi. Nakładać
pieczarki, paprykę, ser i posypać natką. Wystające kawałki mięsa założyć na
siebie, aby zakryć nadzienie. Wierzch posmarować majonezem. Piec w piekarniku
nagrzanym do 180°C przez około 30 – 40 minut.
Muffinki
można podawać na gorąco lub na zimno.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz