niedziela, 27 listopada 2016

Mintaj gotowany na parze z ryżem koperkowym


Składniki:
2 filety z mintaja
mała cebula
ząbek czosnku
2 łyżki soku z cytryny
1 łyżeczka ostrej musztardy
natka pietruszki
1 łyżeczka pieprzu cytrynowego
3 dag masła
1 saszetka ryżu
kilka gałązek natki pietruszki
½ pęczka posiekanego koperku
sól
Przygotowanie:
Cebulkę zetrzeć na tarce, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekaną natkę pietruszki, sok z cytryny i musztardę, wymieszać.
Rozsmarować pastę na filetach, luźno je zrolować i spiąć wykałaczkami. Ułożyć w naczyniu do gotowania na parze lub jak na załączonym zdjęciu.
Roladki posypać pieprzem cytrynowym, przykryć i gotować ok. 10 – 15 min.
Ryż ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Odcedzić i przesypać do miski, dodać masło i posiekany koperek, wymieszać.
Ugotowaną rybę podawać z ryżem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz