Składniki:
2 filety z
mintaja
mała cebula
ząbek czosnku
2 łyżki soku
z cytryny
1 łyżeczka
ostrej musztardy
natka
pietruszki
1 łyżeczka
pieprzu cytrynowego
3 dag masła
1 saszetka
ryżu
kilka
gałązek natki pietruszki
½ pęczka
posiekanego koperku
sól
Przygotowanie:
Cebulkę zetrzeć na tarce, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekaną natkę pietruszki, sok z cytryny i musztardę, wymieszać.
Rozsmarować pastę na
filetach, luźno je zrolować i spiąć wykałaczkami. Ułożyć w naczyniu do
gotowania na parze lub jak na załączonym zdjęciu.Cebulkę zetrzeć na tarce, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekaną natkę pietruszki, sok z cytryny i musztardę, wymieszać.
Roladki posypać pieprzem cytrynowym, przykryć i gotować ok. 10 – 15 min.
Ryż ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Odcedzić i przesypać do miski, dodać masło i posiekany koperek, wymieszać.
Ugotowaną rybę podawać z ryżem.




Brak komentarzy:
Prześlij komentarz