Składniki:
0,5 kg polędwiczek
z dorsza
10 dag kokosu
1 cytryna
oliwa z
oliwek
sól, pieprz
cytrynowy
Sposób
przygotowania:
Umyte i osuszone polędwiczki lekko posolić, oprószyć pieprzem cytrynowym i skropić oliwą.
Ułożyć je na folii aluminiowej wcześniej posmarowanej olejem.
Cytrynę wyparzyć i zetrzeć z niej skórkę, a potem wycisnąć sok. Połączyć kokos ze skórką cytrynową i sokiem dodać niewielką ilość oleju z oliwek – ma powstać gęsta masa.
Na dorsza wyłożyć masą kokosową.
Blaszkę z rybą włożyć do rozgrzanego
piekarnika 180 °C na 20 – 30 minut.Umyte i osuszone polędwiczki lekko posolić, oprószyć pieprzem cytrynowym i skropić oliwą.
Ułożyć je na folii aluminiowej wcześniej posmarowanej olejem.
Cytrynę wyparzyć i zetrzeć z niej skórkę, a potem wycisnąć sok. Połączyć kokos ze skórką cytrynową i sokiem dodać niewielką ilość oleju z oliwek – ma powstać gęsta masa.
Na dorsza wyłożyć masą kokosową.


Brak komentarzy:
Prześlij komentarz