piątek, 24 marca 2017

Torcik chlebowy


3 kromki chleba tostowego
Pasta tuńczykowa:
½  puszki tuńczyka w oleju
50 g twarogu
1 ogórek konserwowy
½ cebuli czerwonej
sól, pieprz do smaku
Pasta jajeczna:
1 jajko ugotowane na twardo
50 g twarogu
1 – 2 łyżki majonezu
1 łyżka posiekanego szczypiorku
sól, pieprz do smaku
Pasta chrzanowa:
100 g twarogu
1 łyżka tartego chrzanu
1 łyżka majonezu
sól, pieprz do smaku
Dodatkowo:
dowolne warzywa do dekoracji
Przygotowanie:
Pasta tuńczykowa – tuńczyka osączyć z oleju, ogórka i cebulę pokroić w drobną kostkę, twaróg rozgnieść widelcem. Połączyć wszystkie składniki, jeżeli pasta będzie za gęsta dodać trochę oleju z osączonego tuńczyka. Doprawić do smaku.
Pasta jajeczna – jajko posiekać bardzo drobno, twaróg rozgnieść widelcem, dodać szczypiorek i majonez. Wymieszać i doprawić do smaku.
Pasta chrzanowa – twaróg rozgnieść widelcem i połączyć z chrzanem i majonezem, doprawić do smaku.
Z chleba tostowego odkroić skórki. Pierwszą kromkę posmarować pastą tuńczykową 
przykryć drugą, lekko docisnąć, posmarować pastą jajeczną
przykryć trzecią kromką. Następnie wierzch i boki posmarować pastą chrzanową,
wstawić do lodówki na minimum pół godziny. Przed podaniem dowolnie udekorować.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz