3
kromki chleba tostowego
Pasta tuńczykowa:
½
puszki tuńczyka w oleju
50
g twarogu
1
ogórek konserwowy
½
cebuli czerwonej
sól,
pieprz do smaku
Pasta jajeczna:
1
jajko ugotowane na twardo
50
g twarogu
1
– 2 łyżki majonezu
1
łyżka posiekanego szczypiorku
sól,
pieprz do smaku
Pasta chrzanowa:
100
g twarogu
1
łyżka tartego chrzanu
1
łyżka majonezu
sól,
pieprz do smaku
Dodatkowo:
dowolne
warzywa do dekoracji
Przygotowanie:
Pasta
tuńczykowa – tuńczyka osączyć z oleju, ogórka i cebulę pokroić w drobną kostkę,
twaróg rozgnieść widelcem. Połączyć wszystkie składniki, jeżeli pasta będzie za
gęsta dodać trochę oleju z osączonego tuńczyka. Doprawić do smaku.
Pasta
jajeczna – jajko posiekać bardzo drobno, twaróg rozgnieść widelcem, dodać
szczypiorek i majonez. Wymieszać i doprawić do smaku.
Pasta
chrzanowa – twaróg rozgnieść widelcem i połączyć z chrzanem i majonezem,
doprawić do smaku.
Z
chleba tostowego odkroić skórki. Pierwszą kromkę posmarować pastą tuńczykową
przykryć drugą, lekko docisnąć, posmarować pastą jajecznąprzykryć trzecią kromką. Następnie wierzch i boki posmarować pastą chrzanową,
wstawić do lodówki na minimum pół godziny. Przed podaniem dowolnie udekorować.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz